12 اسفند 1393 - 13:34 شناسه خبر: 2209 نسخه چاپی

رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد:

باید با ترکیه شریک تجاری باشیم نه رقیب

باید با ترکیه شریک تجاری باشیم نه رقیب رئیس اتاق بازرگانی تهران تاکید کرد:
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: باید از ظرفیت کشور ترکیه به عنوان مکمل در تمام مباحث تجاری استفاده کنیم و به جای آنکه رقیب یکدیگر باشیم مکمل هم شویم و م ...

رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: باید از ظرفیت کشور ترکیه به عنوان مکمل در تمام مباحث تجاری استفاده کنیم و به جای آنکه رقیب یکدیگر باشیم مکمل هم شویم و می‌توانیم بازار 500 میلیون نفری منطقه را با این کار از آن خود کنیم.

به گزارش پایگاه خبری کانون انجمن‌های صنایع غذایی ایران ،‌یحیی آل‌اسحاق پیش از ظهر امروز در همایش تجاری ایران و ترکیه که در سالن همایش‌های صدا و سیما برگزار شد بر این نکته تاکید کرد که ما باید در همه حوزه‌ها تعامل خود را با ترکیه دوچندان کنیم چرا که تجارت وجه مشترک همه است علیرغم اینکه ممکن است برخی دیدگاه‌های سیاسی مطرح باشد.

وی ادامه داد: اگرچه در برخی جاها ضعف و کاستی داریم اما در حوزه اقتصاد باید قطعا با این کشور به طور مشترک کار کنیم چرا که معاون وزیر ترکیه هم بر این نکته صحه گذاشتند که ایران روی پایه‌ها و مسائل پایه‌ای اقتصاد کار کرده و ترک‌ها روی محصول نهایی و بازارها سرمایه‌گذاری کردند. به عنوان مثال در حوزه خودرو آنها روی آخرین حلقه تولید با هدف بازار کار کرده‌اند و ما روی پایه‌های خودروسازی مانند موتورسازی و تکیه بر فناوری داخلی پیش رفته‌ایم که در همین حوزه می‌توانیم مکمل خوبی باشیم.

وی ادامه داد: ما در امور زیربنایی و توسعه نیروی انسانی نیز بسیار کار کرده‌ایم و در کنار ترکیه می‌توانیم بازار 500 میلیون نفری مشترک را بهره‌برداری کنیم وبه جای اینکه رقیب هم باشیم دست به دست هم دهیم تا مزیت رقابتی را در منطقه ایجاد کنیم.

آل‌اسحاق به این نکته هم اشاره کرد که امروزه بازار عراق به عنوان همسایه ایران و ترکیه تا 10-15 سال دیگر بازار مزیتی خوبی محسوب می‌شود که می‌توان به صورت کنسرسیوم سه جانبه با ترکیه و عراق وارد آن شد.

به گفته رئیس اتاق بازرگانی تهران در آینده نزدیک فضای منطقه اجبارهایی را ایجاد خواهد کرد که مجموعه تعامل بازارها به گونه‌ای دیگر خواهد بود و فضای مبادلات تجاری متحول می‌شود.

آل اسحاق تصریح کرد: افرادی در این زمینه موفق می‌شوند که از اکنون شریک مشترک تجاری خود را در کشورهای خارجی به ویژه ترکیه مشخص کنند. چرا که ما ناگزیر از داشتن شریک‌های ایرانی ترک هستیم.

وی به نقش صنایع متوسط و کوچک در این زمینه اشاره کرد و گفت: در هر سه حوزه صنایع کوچک، متوسط و بزرگ زمینه توسعه و معادلات تجاری با ترکیه وجود دارد که در حوزه کوچک با 5-10 میلیون دلار و در صنایع بزرگی مانند پتروشیمی تا 700 میلیون دلار کار می‌شود و اقتضائات حکم می‌کند از خرد و کلان و در همه زمینه‌ها مکمل یکدیگر باشیم.
 

 

منبع: فارس